ház

ház
*** Jó dolog a kis homokból várat építeni, a téglából templomot az Istennek, otthont az embereknek. Jó dolog a földet feltörni, és tarka virágot, hatalmas fákat ültetni csak úgy, hogy legyenek, hogy létükkel tanúskodjanak az élet, a kibontakozás, a folyamatosan mozgásban lévő Isten irántunk való végtelen szeretetéről. Megéri? Építed, szépíted a világot, és észre se veszed: magadat építed, bontakoztatod ki, minden egyes kapavágás nemcsak a földet teszi lakhatóbbá, hanem magadat is. (Böjte Csaba) ***

2012. április 21., szombat

Hogy jön össze a baromfitartás és a Facebook?

Budapesten gyerekeskedtem, és a fehérvári nagymamánál is csak hírből ismertük, hogy régen voltak tyúkjaik is. Ezek után nagy tapasztalatokkal belevágtunk a baromfitartásba.
Tavaly ősszel 6 kacsa vendégeskedett nálunk pár hétig az udvaron, majd a sütőben. Idén férjem ötletére tyúktartásba kezdtünk.
A tyúkjainkat a megbeszéltnél 1 héttel hamarabb április elsején! hozták, így még nem volt kész a tyúkól. 1 hétig egy raklapokból összeállított ketrecben voltak éjjel nappal, miközben sürgősen olyan állapotba kellett hozni a készülő ólat, hogy átköltözhessenek. Még van rajta alakítandó, de egy hét után birtokba vehették a vadiúj tyúkudvart kész trágyadombbal.
Nem tudom, hogy a hozataluk időpontja miatt ilyen bolondok, vagy csak idő kell, míg a ketreces előéletük után visszavadítjuk őket, de két napig reggel is ki kellett őket zavarni, mert nem mentek le a létrán. Ez azután megoldódott, de este még mindig egyenként kell betenni a 20 tyúkot, mert egymás hegyén hátán kuporognak a tyúkudvar sarkában, és alig van pár, aki szépen elvonul az ólba sötétedéskor. Csak nekem vannak ilyen bolond tyúkjaim, vagy tud valaki rá ötletet, hogy hogy tanítsam meg őket nyugovóra térni?
Elvileg már tojtak idehozataluk előtt is, de szerintem csak most kezdenek még belejönni. (Legalábbis remélem).
Magamról sem gondoltam volna, hogy ennyire élvezem. Már ösvény van taposva a füvön, mert az az első, hogy ha hazaérek megyek megnézni mi a helyzet velük, van-e tojás? El is neveztem a tyúkudvaromat Country Facebooknak, mert itt mindig történik valami.

A húsvéti tojások még nem hazaiak, de illettek ide, és meg is akartam mutatni, hogy milyen szép színük lett kurkumával, céklás hagymás festéssel.
2012. április 13., péntek

Pöttyös Bögre Kávézó játéka


Kedves Ismerőseim, ha Székesfehérváron jártok, feltétlenül látogassátok meg a Pöttyös Bögre Kávézót. A belváros közepén, az órajáték mellett találjátok. Kedves, gyerekbarát hely, mindig újabb és újabb hétvégi programokkal.
Ha tetszik az alkotásom, IDE kattintva egy lájkkal  szavazhatsz.

Véletlen?- a régi készlet újra egymásra talál

Emlékeztek? egy hónapja találtam ezeket a csészéket a lomisnál. Megtetszettek, kedves vidám színük miatt is. Igazi fagyiszínek. És láss csodát, a héten egy nagy kupac tányért átválogatva megtaláltam a hozzá tartozó csészealjakat, és kistányérokat.
Egy kis kalács, kávé vagy tea, virágos terítő, a virágos fák alatt? Nagyon idilli vagy lesz rá lehetőség a hétvégén?
Kívánom Nektek, hogy így legyen, én igyekezni fogok.