ház

ház
*** Jó dolog a kis homokból várat építeni, a téglából templomot az Istennek, otthont az embereknek. Jó dolog a földet feltörni, és tarka virágot, hatalmas fákat ültetni csak úgy, hogy legyenek, hogy létükkel tanúskodjanak az élet, a kibontakozás, a folyamatosan mozgásban lévő Isten irántunk való végtelen szeretetéről. Megéri? Építed, szépíted a világot, és észre se veszed: magadat építed, bontakoztatod ki, minden egyes kapavágás nemcsak a földet teszi lakhatóbbá, hanem magadat is. (Böjte Csaba) ***

2013. február 23., szombat

Manócskák pici markokba

Ezek a kis idétlen manócskák születtek nálam a hétvégén. a Breslo-n meg is találjátok őket.




Pici kezekbe valók, a fülüket lehet szopogatni, a hajukkal dörzsölgetni az orrot, a lábát tekergetni az ujjak között.




Nagyjából ezt szokták csinálni a gyerkők egy rongyival. És létezik gyerek rongyi nélkül?






Nálam az egyikőjüknek egy babakefe volt a kedvence, mert az olyan selymes a kis ujjaknak, ha benne turkálnak. A másik párnáját még időben behúztam egy sötét kockás anyaggal, mert a sarok színe a mosás ellenére  már vállalhatatlan volt. A harmadiknak nem lehetett kimosni a párnahuzatot, amit szeretett, mert akkor elment a "jó szaga". A negyediknek nem is emlékszem már mi volt a rongyija, de biztos volt valami, mert nincsen gyerek rongyi nélkül.




Szép hétvégét Nektek is!



2013. február 9., szombat

Újabb hétvégi horgolás

 Évi ismét gyönyörűséget készített, biztosan sokan láttátok már.


Nekem egy kis részlete külön is megtetszett, így kezdő horgolástudásommal nekiálltam kitalálni, hogy a látszó kis vonalak láncszemeket vagy pálcákat jelentenek. 

A "probléma"  megoldva, sikerült előállítani a képen látható kis terítőt. Még a mintán lévő hibákat is produkáltam, mert horgolás közben vettem észre, és meg kellett oldani. Köszönöm a Facebookos biztatásokat, lesz még folytatás biztosan.

U.i.: fiam szerint azért horgolok, hogy ha abbahagyom, akkor 20 évet fiatalodjak. Kedves ugye?

Szép hétvégét Nektek is!


2013. február 5., kedd

Hétvégi horgolmány

A hétvége egyik "feladata" volt, hogy  a kis (7,5 cm) íves keretbe horgoljak egy szütyőkét. Valami csipkés hatású béleletlen bugyorra gondoltam, amit egyből formára  horgolok, nem kell varrni, és ha lehet, még a fonalat se kelljen elvágni. 

Hát ez lett belőle:



Jól tud talpon is állni, mert az alja, egy körlap, de mivel az egész könnyen alakul, tud bugyros is lenni. A csipke minta nagyon egyszerű, minden 4. szembe 4 egyráhajtásos pálca, a következő sorban ugyanez, a szaporítások közepébe horgolva. Ezt elég sűrűnek találtam, mert azért mégsem lett volna jó, ha kipotyognak belőle a kisebb dolgok. A derekára egyszerű kis fodrot kapott. Nyers színű, pamut lisztesszsák varró cérnából készítettem, de el tudom képzelni egy kicsit nagyobban, feketében is akár színházba is, vagy hófehérben esküvőre meghatódósaknak zsepitartónak. És perverzióként még a drótból horgolás is megfordult a fejemben. Valahol láttam a múltkor.
Ha tetszett vigyétek hírét!