ház

ház
*** Jó dolog a kis homokból várat építeni, a téglából templomot az Istennek, otthont az embereknek. Jó dolog a földet feltörni, és tarka virágot, hatalmas fákat ültetni csak úgy, hogy legyenek, hogy létükkel tanúskodjanak az élet, a kibontakozás, a folyamatosan mozgásban lévő Isten irántunk való végtelen szeretetéről. Megéri? Építed, szépíted a világot, és észre se veszed: magadat építed, bontakoztatod ki, minden egyes kapavágás nemcsak a földet teszi lakhatóbbá, hanem magadat is. (Böjte Csaba) ***

2011. július 19., kedd

Merj szeretni!

Elgondolkoztál már azon, hogy miért enged Isten neked ily túlcsorduló mértékű bepillantást házastársad mások elől elrejtett hibáiba? Komolyan azt hiszed, azért, hogy vég nélkül pörölj miattuk? Nem, hanem azért, hogy hatékonyan használhasd térdeidet. Nálad jobban senki nem tudja, hogyan imádkozzon a házastársadért. Célt értél a zsörtölődéssel és civakodással? Persze, hogy nem! Mert nem ezek azok, amik képesek egy szívet megváltoztatni.
Itt az ideje, hogy e helyett félrevonulj, és megpróbálj Istennel beszélgetni.

Ezt a pár gondolatot most kaptam, de úgy gondoltam érdemes megosztani veletek is.
forrás:Alex Kendrick - Stephen Kendrick:Merj szeretni!

2 megjegyzés:

  1. Köszönöm,hogy megosztottad!!!!!Nagyon találó megvilágítása a nehézségeknek....

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm! Olyan jó lenne, ha fiatalabb korban, már az együttélés első idejében vagy azelőtt tisztában lenne evvel az ember. Mennyi szívfájdalmat és veszekedést, sírást, a saját tehetetlenségünk miatti dühöt meg lehetne előzni! Miért beszél mindenki csak a szép dolgokról és nem készíti fel a fiatalokat a nehézségekre ezekkel a segítő gondolatokkal is???

    VálaszTörlés