ház

ház
*** Jó dolog a kis homokból várat építeni, a téglából templomot az Istennek, otthont az embereknek. Jó dolog a földet feltörni, és tarka virágot, hatalmas fákat ültetni csak úgy, hogy legyenek, hogy létükkel tanúskodjanak az élet, a kibontakozás, a folyamatosan mozgásban lévő Isten irántunk való végtelen szeretetéről. Megéri? Építed, szépíted a világot, és észre se veszed: magadat építed, bontakoztatod ki, minden egyes kapavágás nemcsak a földet teszi lakhatóbbá, hanem magadat is. (Böjte Csaba) ***

2012. augusztus 19., vasárnap

Életjel

Régen írtam, de nem tétlenkedtem. Sokat dolgozunk a cégünkben -célegyenesbe fordulnak építkezéseink-, otthon is van mit csinálni, pihenésképpen mégis tevékenykedtem: saját magamnak készült egy táska.

Nagyon jóra akartam, nem sajnáltam belőle a közbélést, a flízt, varrtam, és bontottam, de az eredmény láttán nem sajnálom  a munkát.


Belül három zseb segíti a reménytelen rendrakást


A minden évben megrendezésre kerülő székesfehérvári nemzetközi néptáncfesztivál meghívottjai által Mallorca-ra kerül hímzett pénztárcáim, és kulcstartóim közül pár darab, így újakat készítettem. A Fehérvári Ajándékboltban, vagy -ami nekem még kedvezőbb- közvetlenül nálam hasonlóak, vagy ha szerencsétek van éppen ezek a darabok megvásárolhatók.
Mivel szombat délután megszakítás nélkül dolgoztam rajtuk, le tudtam mérni a kisszériásan ráfordított időt, az anyagválogatástól, a mintarajzoláson, hímzésen keresztül a készre varrásig.. Magam is megdöbbentem. Igaz nem hajtottam magam, mert elveszett volna a varázsa, de jó, hogy nem csak ebből kell megélni. A tudat viszont, hogy nem tömegárut visz valaki haza Magyarországról nagyon tudott lelkesíteni.





















1 megjegyzés:

  1. Hűűű! A táskád!!!!!mesés!!!!"reménytelen rendrakás.."-férjem mindig csak nevetgél,hogy mit kotorászok annyit a táskámban.:) De ha nem találok sose semmit elsőre,pedig vannak zsebek?:)
    Neked a pénztárcáidat az Ajándékboltban árulják?,???Nem semmi! Gratula!

    VálaszTörlés