ház

ház
*** Jó dolog a kis homokból várat építeni, a téglából templomot az Istennek, otthont az embereknek. Jó dolog a földet feltörni, és tarka virágot, hatalmas fákat ültetni csak úgy, hogy legyenek, hogy létükkel tanúskodjanak az élet, a kibontakozás, a folyamatosan mozgásban lévő Isten irántunk való végtelen szeretetéről. Megéri? Építed, szépíted a világot, és észre se veszed: magadat építed, bontakoztatod ki, minden egyes kapavágás nemcsak a földet teszi lakhatóbbá, hanem magadat is. (Böjte Csaba) ***

2012. november 25., vasárnap

Pannonhalmi fényekTegnap Pannonhalmán jártunk. Kíváncsiak voltunk a templomtér átépítésére. Remélem ezek a FÉNYképek kedvet csinálnak hozzá, hogy Ti is megnézzétek. Elbontották a historizáló belső berendezést, és az egyszerű belsővel hagyták érvényesülni a későromán koragótikus elemeket.

Az ónix ablakokon beszűrődő természetes, és modern gyertyafényre emlékeztető mesterséges fények  gyönyörűen támogatják a az Istenrefigyelést. 

Aki többet szeretne tudni a felújításról, az az apátság honlapján olvashat róla. http://bences.hu/cikk/bazilika_felujitas.html


a foglalatban lévő led fénye a ráborított hosszú, egyenes "váza" vastag üveg részére világít, emiatt úgy néz ki, mintha a fény onnan forrásozna3 megjegyzés:

 1. Istenem,de gyönyörűséges az első fotó!!!!!!!

  VálaszTörlés
 2. Csak úgy, vagy a gimi nyílt napján? :-)
  Mert aznap mi is ott voltunk - a nyílt napon, aztán körbe is néztük. Nagyon kíváncsiak voltunk a felújításra. Tetszett. Nagyon a szívem szerint való lett.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Csak úgy, a plébánosunk vezetésével voltunk ott páran. Már nincsen akkora fiam, akit érinthetne a gimnáziumi felvétel. Minket Ambrus atya vezetett körbe, és nagyon tetszett, ahogy elmagyarázta, hogy hogy hagyta ott az elődöket tisztelve minden korszak a maga keze nyomát a hegyen. Szépen beleillik ez a felújítás is a sorba azzal együtt, hogy ez tulajdonképpen visszanyúlás az igazi értékeikhez, és hagyományaikhoz.

   Törlés