ház

ház
*** Jó dolog a kis homokból várat építeni, a téglából templomot az Istennek, otthont az embereknek. Jó dolog a földet feltörni, és tarka virágot, hatalmas fákat ültetni csak úgy, hogy legyenek, hogy létükkel tanúskodjanak az élet, a kibontakozás, a folyamatosan mozgásban lévő Isten irántunk való végtelen szeretetéről. Megéri? Építed, szépíted a világot, és észre se veszed: magadat építed, bontakoztatod ki, minden egyes kapavágás nemcsak a földet teszi lakhatóbbá, hanem magadat is. (Böjte Csaba) ***

2013. február 5., kedd

Hétvégi horgolmány

A hétvége egyik "feladata" volt, hogy  a kis (7,5 cm) íves keretbe horgoljak egy szütyőkét. Valami csipkés hatású béleletlen bugyorra gondoltam, amit egyből formára  horgolok, nem kell varrni, és ha lehet, még a fonalat se kelljen elvágni. 

Hát ez lett belőle:



Jól tud talpon is állni, mert az alja, egy körlap, de mivel az egész könnyen alakul, tud bugyros is lenni. A csipke minta nagyon egyszerű, minden 4. szembe 4 egyráhajtásos pálca, a következő sorban ugyanez, a szaporítások közepébe horgolva. Ezt elég sűrűnek találtam, mert azért mégsem lett volna jó, ha kipotyognak belőle a kisebb dolgok. A derekára egyszerű kis fodrot kapott. Nyers színű, pamut lisztesszsák varró cérnából készítettem, de el tudom képzelni egy kicsit nagyobban, feketében is akár színházba is, vagy hófehérben esküvőre meghatódósaknak zsepitartónak. És perverzióként még a drótból horgolás is megfordult a fejemben. Valahol láttam a múltkor.
Ha tetszett vigyétek hírét!

4 megjegyzés:

  1. WOW!!!! Nekem a horgolás most a nagy "szerelem"! Ez szuper lett - nagyon szép: romantikus, vintage hatású...a Fróninak is kell ilyen szépséget csinálni!!! :))) )Ötletes, de azért nem olyan egyszerű ezt megcsinálni (legalábbis Nekem). Liszteszsák varrócérna? Szenzációs ötlet!

    Nagyon nagyon meg vagy dícsérve!!!!

    VálaszTörlés
  2. Ez gyönyörű! Épp ma fejeztem be egy kis horgolt pénztárcát (kevésbé hangulatos, mint a tiéd - amolyan szőnyegtáska pénztárca) és keresőoptimalizálás közben bukkantam rád. Nagyon tetszik a világ, amit létrehoztál. (A tegezésért ugye nem leszek megszidva?)

    VálaszTörlés