ház

ház
*** Jó dolog a kis homokból várat építeni, a téglából templomot az Istennek, otthont az embereknek. Jó dolog a földet feltörni, és tarka virágot, hatalmas fákat ültetni csak úgy, hogy legyenek, hogy létükkel tanúskodjanak az élet, a kibontakozás, a folyamatosan mozgásban lévő Isten irántunk való végtelen szeretetéről. Megéri? Építed, szépíted a világot, és észre se veszed: magadat építed, bontakoztatod ki, minden egyes kapavágás nemcsak a földet teszi lakhatóbbá, hanem magadat is. (Böjte Csaba) ***

2015. március 19., csütörtök

MARADNI a válasz az előző kérdésre?



Hajrá! Se nem kisebb, se nem nagyobb feladatot vállaltál, mint az új lakás/ház keresésével.  Ez más lesz.  Egy ismerős környezetben alkothatsz, nem kell kitalálnod, hisz jól ismered az itteni kínjaidat. Már csak a megoldásra van szükség.  Induljunk el, és keressük meg, elkísérlek az úton! 



  • Fogalmazzuk meg azokat a dolgokat, amiket nem szeretünk a lakásban. Ezzel kezdjünk, ez mindig könnyebb.   
               Mi az, ami nem szolgálja a kényelmünket?
               Mi az, ami útban van?               Hol kicsi, esetleg hol túl nagy?
               Hol kerülgetjük egymást?
               Mitől éreznéd magad jól a lakásban/házban? 
               Hol vannak hosszú útvonalak egy egy munkafolyamatnál?
               Mit nem érsz el?
               stb.  








  • Ne feledkezzünk meg a jó dolgokról sem.  Mi az, amin nem változtatnál? Mi a kényelmes?
  • Kell-e alaprajzi változtatás, vagy elég lenne csak felcserélni a funkciókat?
  •  Ha teherhordó falat (a vastag fal biztosan az) tennénk arrébb, vágnánk bele nyílást, ha a homlokzaton (külső kép) változtanánk biztosan kell rá építési engedély, tehát szükség lesz egy építészre.  Praktikus olyan szakembert választani, akinek van jártassága a kivitelezésben is. Egy hatóságokhoz benyújtott építési engedély ugyanis leginkább arra szolgál, hogy a hivatal el tudja dönteni, hogy nem ütközik-e az elképzelés az előírásokkal.

  • Ha kell is, az engedélyezési tervben a részletek még kidolgozásra várnak, és mind tudjuk az ördög, vagyis a bosszúságok ott laknak.  Rajzoljunk, kockáspapírozzunk, vágjunk, és tologassunk, gyűjtsünk képeket, olvassunk blogokat, honlapokat, kérdezzük meg azt a barátnőnket, akinek tetszik a lakása, kérjünk szakszerű segítséget. Hogy kitől? Akár a Mesterünk-től  is! Írj nekem!
  •  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése