ház

ház
*** Jó dolog a kis homokból várat építeni, a téglából templomot az Istennek, otthont az embereknek. Jó dolog a földet feltörni, és tarka virágot, hatalmas fákat ültetni csak úgy, hogy legyenek, hogy létükkel tanúskodjanak az élet, a kibontakozás, a folyamatosan mozgásban lévő Isten irántunk való végtelen szeretetéről. Megéri? Építed, szépíted a világot, és észre se veszed: magadat építed, bontakoztatod ki, minden egyes kapavágás nemcsak a földet teszi lakhatóbbá, hanem magadat is. (Böjte Csaba) ***

2011. február 2., szerda

Építkezzünk 1.

Hú, már majdnem két hónap telt el az utolsó bejegyzés óta!
Azóta elmúlt a Karácsony, véget ért a pihenés, és eltelt már egy hónap a 2011-es évből. Két hónap nem nagy idő, mégis sok minden érlelődik meg az emberben.
Karácsonyra férjemet megleptem egy könyvvel, ami lehet, hogy bennem egyelőre nagyobb változásokat indított el. A könyv Polner Tamás és Varga Lóránt albuma El Camino címmel. Felemelően szép képek, magvas, tiszta gondolatokkal.
Mindig is tudtam, hogy jó élni, és az Istennek terve van a létünkkel, de most ez a tudat közelebb ért a szívemhez.

Joggal kérdezhetné bárki, hogy hogyan jön ez egy otthonteremtéssel foglalkozó blogba? Szerintem ez az első, vagy talán a látványosságát tekintve nulladik lépés.
Az otthon építése mindig belül kezdődik, a látható dolgok  már csak a belső megnyilvánulásai. Amikor belülről épül az ember , azt nem tudja magában tartani, annak látszania kell. És ez megszólal dalban, alkotásban, örömben.


Kedves építkezni vágyó olvasóim, nyissátok meg belsőtöket, töltekezzetek, 
hogy legyen minek formát adni!

2 megjegyzés: