ház

ház
*** Jó dolog a kis homokból várat építeni, a téglából templomot az Istennek, otthont az embereknek. Jó dolog a földet feltörni, és tarka virágot, hatalmas fákat ültetni csak úgy, hogy legyenek, hogy létükkel tanúskodjanak az élet, a kibontakozás, a folyamatosan mozgásban lévő Isten irántunk való végtelen szeretetéről. Megéri? Építed, szépíted a világot, és észre se veszed: magadat építed, bontakoztatod ki, minden egyes kapavágás nemcsak a földet teszi lakhatóbbá, hanem magadat is. (Böjte Csaba) ***

2011. február 25., péntek

Építkezzünk 2.

Volt már, hogy úgy érezted semmi sem jó körülötted? Bezzeg, ha lenne egy párom, lenne gyerekem, lenne egy saját lakásunk, lenne egy családi házunk…..Na ez az, amit gyorsan el kell felejteni szerintem!
Mindannyiunk életében fontosak a célok. Ezek tartanak irányba, ezek lelkesítenek a szürke napokon. Álmok nélkül nem tudunk élni, de akkor mi a baj az előbbiekkel?

Ha rosszul érzed magad a bőrödben, ha nem tudsz a jelenben boldog lenni, soha nem tudod elérni az áhított jövőt. A jövő mindig most kezdődik. Nem annak kell örülni, hogy nincs senkid, hanem annak, hogy bárkit választhatsz, ne annak örülj, hogy nem született még gyereked, hanem használd ki a lehetőséget, hogy te osztod be az idődet. Nem kell becsapni magadat, hogy mennyire szereted a panelt, és az alattad lakó húslevesének illatát, örülj annak, hogy van fedél a fejed felett, hogy meleg van a lakásban, anélkül, hogy előtte tüzelőt kellene aprítanod! Van egy mondás, amit már régen hallottam: „A Te problémád másnak az álma.”

Sokan az építkezést is megoldásnak szánják, egy nagy problémájukra. Gondolom Te is hallottad, hogy házasságok mentek szét építkezés alatt, ettől a vélt „megoldástól”. Minden építkezés erőpróba. Erőpróbája önismeretünknek, idegeinknek, szervezőkészségünknek, fantáziánknak, kreativitásunknak, időbeosztásunknak, pénztárcának. Mindezt a sok feladatot nehéz úgy vállalni, ha amúgy sem állunk biztos lábon akár anyagilag, akár érzelmileg, akár kapcsolatunkban.

Még mielőtt úgy éreznéd, hogy le akarok beszélni mindenkit az építkezésről, szeretném megerősíteni benned a változtatás utáni vágyat. Építkezz, de tudd kit választasz ebben partnernek, örülj minden lépésének, és ne feledd, hogy akkor lesz igazán a tiéd az eredmény, ha közben is magadat, a te álmodat tetted bele.

Tervezz, álmodj, de légy közben mindig elégedett!



1 megjegyzés:

  1. "A bölcs alkot, de művét nem birtokolja, cselekszik, de nem ragaszkodik, beteljesült művét
    nem félti, s mert magának nem őrzi, el sem veszíti!"
    Tao Te King

    Nagyon szép Ez a Blog!

    VálaszTörlés