ház

ház
*** Jó dolog a kis homokból várat építeni, a téglából templomot az Istennek, otthont az embereknek. Jó dolog a földet feltörni, és tarka virágot, hatalmas fákat ültetni csak úgy, hogy legyenek, hogy létükkel tanúskodjanak az élet, a kibontakozás, a folyamatosan mozgásban lévő Isten irántunk való végtelen szeretetéről. Megéri? Építed, szépíted a világot, és észre se veszed: magadat építed, bontakoztatod ki, minden egyes kapavágás nemcsak a földet teszi lakhatóbbá, hanem magadat is. (Böjte Csaba) ***

2011. december 9., péntek

Karácsonyi készület

A mostani készületet nagyon élvezem. Nem sietünk, esténként zenét hallgatva, tévét nézve lányommal közösen alkotunk. És béke van. Ezt kívánom nektek is.

3 megjegyzés:

  1. Tegnap mi is alkottunk kisfiammal. 8 éves, de olyan ügyesen varr! Fiú létére...ezek a gének! Nagypapám volt a falu szabója...épp a minap találkoztam a buszon egy idős bácsival, aki mesélte, hogy még minidg megvan az esküvői öltönye, amit nagyapám varrt neki(lábbal hajtós Singer varrógépen!). Nincs szíve kidobni, mert egy nagyon szép angol vászonból lett, tökéletesen rá szabva megvarrva! Lehet, hogy örökölt valamit a gyermek? :) Jó lenne! Tudod, Én nem akarom, hogy agysebész legyen(ha az akar lenni, ám legyen), engem tökéletesen boldoggá tenne, ha egy tisztességes szakmát tanulna és majd az ő nevét is emlegetnék (nagyapám 32 éve meghalt), hogy milyen jó szakember!!!

    VálaszTörlés
  2. De kevés embertől hallottam ezt. Szinte szégyellni kellett, hogy a nagyfiam nem ment egyetemre, hanem maradt a technikusi képzésen. És az még csak nem is egy szakma. Bár az is igaz, hogy manapság az megy szakmát tanulni, aki az iskolában nem tud elérni értékelhető eredményt. Szerintem egy jó szabó, vagy asztalos semmivel nem lehet butább ember, mint mondjuk egy tanár, csak más helyen kell kreatívnak, problémamegoldónak lennie.

    VálaszTörlés
  3. Ó,az olyan jó lehet!!!!!!♥

    VálaszTörlés