ház

ház
*** Jó dolog a kis homokból várat építeni, a téglából templomot az Istennek, otthont az embereknek. Jó dolog a földet feltörni, és tarka virágot, hatalmas fákat ültetni csak úgy, hogy legyenek, hogy létükkel tanúskodjanak az élet, a kibontakozás, a folyamatosan mozgásban lévő Isten irántunk való végtelen szeretetéről. Megéri? Építed, szépíted a világot, és észre se veszed: magadat építed, bontakoztatod ki, minden egyes kapavágás nemcsak a földet teszi lakhatóbbá, hanem magadat is. (Böjte Csaba) ***

2011. december 31., szombat

Szilveszter éjszakáján

Ülök a gép előtt, már egy óra sincs az óévből. Mammkával együtt én sem szeretem a szilveszteri kötelező jókedvet,nekem mindig kicsit apokaliptikus hangulata van. Körülöttünk robbannak a különféle rakéták.
Milyen kár, hogy nem tudunk ebben sem várni a megfelelő pillanatra. Begyűjtjük a rakéták garmadáját, és nem hagyjuk, hogy akkor szóljon igazán nagyot, amikor itt az ideje. Éjfélre, az újév köszöntésére már ki is égünk, már unalmas a tűzijáték, elmarad a "nagy durranás". Tanuljunk meg várni, és örülni a megfelelő pillanatnak!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése