ház

ház
*** Jó dolog a kis homokból várat építeni, a téglából templomot az Istennek, otthont az embereknek. Jó dolog a földet feltörni, és tarka virágot, hatalmas fákat ültetni csak úgy, hogy legyenek, hogy létükkel tanúskodjanak az élet, a kibontakozás, a folyamatosan mozgásban lévő Isten irántunk való végtelen szeretetéről. Megéri? Építed, szépíted a világot, és észre se veszed: magadat építed, bontakoztatod ki, minden egyes kapavágás nemcsak a földet teszi lakhatóbbá, hanem magadat is. (Böjte Csaba) ***

2015. március 19., csütörtök

MARADNI a válasz az előző kérdésre?Hajrá! Se nem kisebb, se nem nagyobb feladatot vállaltál, mint az új lakás/ház keresésével.  Ez más lesz.  Egy ismerős környezetben alkothatsz, nem kell kitalálnod, hisz jól ismered az itteni kínjaidat. Már csak a megoldásra van szükség.  Induljunk el, és keressük meg, elkísérlek az úton!  • Fogalmazzuk meg azokat a dolgokat, amiket nem szeretünk a lakásban. Ezzel kezdjünk, ez mindig könnyebb.   
               Mi az, ami nem szolgálja a kényelmünket?
               Mi az, ami útban van?               Hol kicsi, esetleg hol túl nagy?
               Hol kerülgetjük egymást?
               Mitől éreznéd magad jól a lakásban/házban? 
               Hol vannak hosszú útvonalak egy egy munkafolyamatnál?
               Mit nem érsz el?
               stb.  
 • Ne feledkezzünk meg a jó dolgokról sem.  Mi az, amin nem változtatnál? Mi a kényelmes?
 • Kell-e alaprajzi változtatás, vagy elég lenne csak felcserélni a funkciókat?
 •  Ha teherhordó falat (a vastag fal biztosan az) tennénk arrébb, vágnánk bele nyílást, ha a homlokzaton (külső kép) változtanánk biztosan kell rá építési engedély, tehát szükség lesz egy építészre.  Praktikus olyan szakembert választani, akinek van jártassága a kivitelezésben is. Egy hatóságokhoz benyújtott építési engedély ugyanis leginkább arra szolgál, hogy a hivatal el tudja dönteni, hogy nem ütközik-e az elképzelés az előírásokkal.

 • Ha kell is, az engedélyezési tervben a részletek még kidolgozásra várnak, és mind tudjuk az ördög, vagyis a bosszúságok ott laknak.  Rajzoljunk, kockáspapírozzunk, vágjunk, és tologassunk, gyűjtsünk képeket, olvassunk blogokat, honlapokat, kérdezzük meg azt a barátnőnket, akinek tetszik a lakása, kérjünk szakszerű segítséget. Hogy kitől? Akár a Mesterünk-től  is! Írj nekem!
 •  

1 megjegyzés:

 1. Siapa yang tak kenal penyakit kanker? Salah satu jenis penyakit yang sangat mematikan yang dapat menyerang berbagai organ tubuh, salah satunya payudara. Dan kanker pada payudara atau kanker payudara merupakan salah satu penyakit penyebab kematian terbesar pada wanita selain kanker serviks. Sehingga penyakit ini menjadi momok menakutkan bagi kaum wanita. Namun meski begitu, kanker payudara sebenarnya tidak hanya menyerang wanita saja, tapi juga pria. Ya, kanker payudara juga bisa dialami oleh pria.

  Obat Kanker Payudara

  Obat Turun Peranakan

  Obat Keputihan

  Obat Oles Tahan Lama

  Obat Benjolan Di Vagina

  Dunia Pom Mini

  Planet Pom Mini

  VálaszTörlés