ház

ház
*** Jó dolog a kis homokból várat építeni, a téglából templomot az Istennek, otthont az embereknek. Jó dolog a földet feltörni, és tarka virágot, hatalmas fákat ültetni csak úgy, hogy legyenek, hogy létükkel tanúskodjanak az élet, a kibontakozás, a folyamatosan mozgásban lévő Isten irántunk való végtelen szeretetéről. Megéri? Építed, szépíted a világot, és észre se veszed: magadat építed, bontakoztatod ki, minden egyes kapavágás nemcsak a földet teszi lakhatóbbá, hanem magadat is. (Böjte Csaba) ***

2012. január 31., kedd

Mt 18,10 Vigyázzatok, ne vessetek meg egyet se e kicsik közül! Mondom nektek: angyalaik az égben szüntelenül látják mennyei Atyám arcát. Az Emberfia azért jött, hogy megmentse, ami elveszett

Betti, egy kedves ismerősöm levelét, majd a  levél után még pár gondolatot szeretnék megosztani veletek. Jó lenne, ha Ti is be tudnátok kapcsolódni ebbe az imahadjáratba. 

Szeretettel üdvözlöm Önöket!

Rácskai Bernadett vagyok Székesfehérvárról. Azért írok Önöknek, mert egy imahadjáratot indítok a magzatomért, akiről megállapították, hogy súlyos fejlődési rendellenessége van.
Férjemmel 2011 nyarán tartottuk az esküvőnket és november elején kiderült, hogy babánk lesz. Nagyon örültünk és izgalommal mentünk el januárban, a 12. héten, az első ultrahang ellenőrzésre. Sajnos ott kiderült, hogy a babánknak súlyos fejlődési rendellenessége van: nem alakult ki koponyacsontja, az agya teljesen szabadon van a magzatvízben és a hátgerince is nyitott. Minden orvos az abortuszt ajánlotta, de azt elutasítottuk. Nem mondok le a gyermekemről, inkább ilyen módon küzdök Érte. Arra szeretném kérni Önöket, és a magyar katolikus közösségeket, hogy imádkozzanak a babánkért és értünk! Hogyha lehetőségük van, kérem, terjesszék ezt minél szélesebb körben, hogy minél többen imádkozzanak kicsiny gyermekemért!

Őszinte hálával és köszönettel:

Rácskai Bernadett
Magyarország
8000 Székesfehérvár
Esze Tamás u. 1. 9/96


Tudom, hogy nem könnyű tovább olvasni a soraimat, és azt is tudom, hogy sokan nem értetek Bettiékkel egyet. Mindenki a maga életét éli, és azért kell felelősséget vállalnia. Ők így vállalnak felelősséget saját, és a gyermekük életéért. Teszik ezt abban az Istenben bízva, aki nem emberi elme alkotása, hanem Ő az öröktől fogva létező egyetlen igaz Isten, „aki a holtakat megeleveníti, és azokat, amelyek nincsenek, előszólítja mint meglevőket.” (Róm 4.17)
Nem biztos, hogy testileg meg fog gyógyulni ez a kisbaba, dehogy őt is megváltotta Jézus a kereszten, és örök életet adott neki, az biztos. Bettiék és akik velük együtt imádkoznak ebbe az Isteni szeretetbe emelik gyermeküket.

Segítség az imához   Fern Nichols Minden gyermeknek szüksége van imádkozó édesanyára-című könyve alapján   :
  • Dicsőítsd Istent önmagáért-ezzel tudod kihez is fohászkodsz
  • Valld meg bűneidet- ezzel tudni fogod, hogy csak a megváltó Jézussal tudsz az Atya elé állni.
  • Adj hálát Istennek a sok jóért, amit látsz tetteiből.
  • Kérd Istent Jézus nevében azokért a dolgokért, amiben változást szeretnél.

„Öntsd ki, mint a vizet, szívedet az Úr színe előtt! Emeld föl hozzá kezedet gyermekeid életéért!”
Jeremiás siralmai 2:19

6 megjegyzés:

  1. Nem tudom mit tennék hasonló helyzetben...lehet, hogy gyáva lennék és engednék a "józan észnek"? Lehet,hogy az utolsó lehelletemig küzdenék Én is? Nem tudom...
    Önző módon annak örülök, hogy nem Én vagyok ebben a helyzetben...és innentől fogva az a minimum, hogy imádkozok Értük/Velük a piciért.
    "..legyen meg a Te akaratod.."

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Kriszta, hogy feltetted és terjeszted az imahadjáratot!:)

      Kedves Hozzászóló!

      Köszönöm az imákat értünk! Nem önzőség, hogy annak örülsz nem Neked kell erről döntened. Más keresztjével, nehézségével szemben én is így éreznék. Mindenkinek megvan a saját nehézsége, így valószínűleg a Rád szabott keresztedet Te is cipeled.

      Az Úr áldjon meg Téged!

      Szeretettel:
      Betti

      Törlés
  2. Ismertem egy édesanyát, akinek a babájáról lemondtak az orvosok és mindenfélével ijesztgették szegény anyukát...de ő kitartott az Istenbe vetett hite mellett és a kislánya egészségesen született meg!!! Nagyon nehéz lehet valóban, de Istennek semmi sem lehetetlen ♥!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Timi!

      Én is hiszem, hogy számára nincs lehetetlen!:)
      Köszönöm a támogatást és az imákat!

      Isten áldjon meg!

      Szeretettel:
      Betti

      Törlés
  3. Drága Betti!

    Kérem a Jóistent, hogy adjon Nektek egészséges kisbabát és áldjon meg Titeket milliószor azért, hogy Benne bízva élitek életeteket!

    Szeretettel:

    Mária

    VálaszTörlés
  4. A gyertyás oldalon úgy látom, hogy már van egy kistestvére. :)

    VálaszTörlés